Combitrajecten op het vavo

Hieronder enkele combinatietrajecten die vavoscholen bieden. Informeer bij een vavoschool bij je in de buurt welke mogelijkheden er voor jou zijn in een dubbeltraject. Niet bij alle vavoscholen worden de genoemde voorbeelden aangeboden.

 • Mavo/vmbo-tl afronden én alvast starten met je mbo niveau-4 opleiding. Dit is een maatwerktraject waar per school voorwaarden aan verbonden zijn. Een speciale intake zal moeten plaatsvinden.
 • Mbo- & keuzedeel havo (doorstroom hbo).
  Heb je de mavo/vmbo-tl afgerond en wil je uiteindelijk naar het hbo, maar is havo nog net even te lastig? Dan kun je ervoor kiezen om eerst een mbo-4 opleiding te doen in de richting van je keuze en daarnaast extra vakken te volgen op havo-niveau
 • Entree-opleiding en vavo
  Dit maatwerktraject biedt de mogelijkheid om je Entree-opleiding te combineren met vavo. Je volgt dan een voltijd Entree-opleiding en een deeltijd vavotraject.
 • Combitraject vavo met hbo
  Gezakt voor je havo of vwo én nog één of twee vakken nodig om je diploma te behalen? Dan kun je meedoen met het vavo-hbo traject (hoger onderwijs). Je combineert dan één of twee niet behaalde havo- of vwo-vakken met een (gedeelte van een) opleiding een hogeschool.
 • Beroepshavo
  Dit is een nieuwe opleidingsvorm bij een aantal ROC’s waar je een mbo-4 opleiding aanvult met minimaal twee en maximaal vier deelcertificaten Havo. Dat heeft voordelen voor doorstroom naar het hbo.
Locaties Banner

Bekijk je vavoschool

Bekijk je vavoschool