Slaag ook op het VAVO!

Heb jij je examens dit jaar net niet gehaald?

Of heb je wel een diploma, maar weet je nog niet wat je volgend schooljaar wilt doen? Volg dan je vakken op het VAVO. Het VAVO is er voor iedereen die zich wil focussen op een of enkele vakken en daarin zijn of haar examen wil halen. Zo hoef je niet al je vakken uit je examenjaar over te doen en heb je straks toch je diploma op zak! Het VAVO helpt leerlingen die niet geslaagd zijn, alsnog hun diploma te halen. Snel en
onder goede begeleiding.

Vavo dat is geslaagd

Stock Photo Happy Young University Students Studying With Books In Library Group Of Multiracial People In 522554425

Wat is het VAVO?

Het VAVO is een onderwijsinstelling specifiek gericht op het volwassenonderwijs.

Veel leerlingen die bijvoorbeeld niet zijn geslaagd voor hun eindexamen, komen naar het VAVO om alsnog hun MAVO-, HAVO- of VWO-diploma te halen. Maar ook om andere redenen komen leerlingen bij ons vakken volgen. Ben je bijvoorbeeld wel geslaagd voor de HAVO, maar wil je graag je VWO-diploma halen? Of wil je je herprofileren en je vakkenpakket veranderen of uitbreiden? Ook dan ben je meer dan welkom op het VAVO. Zelfs als je nog geen 18 bent, maar het volwassenonderwijs toch beter bij jou past, kun je op het VAVO vakken volgen. Het VAVO is er dus voor iedereen die zijn of haar kennis en opleiding wil verbreden!

Is het VAVO wat voor mij?

Het VAVO biedt maatwerk trajecten aan door heel Nederland.

Dat betekent dat welke behoefte jij als leerling ook hebt, wij daar altijd een passend pakket voor hebben. Het VAVO is onderdeel van het voortgezet onderwijs, maar je kunt het niet zomaar vergelijken met de MAVO, HAVO of het VWO. Omdat wij kleinschalig onderwijs aanbieden, krijgen onze leerlingen altijd individuele aandacht en begeleiding, maar wordt er ook een zekere mate van zelfstandigheid verwacht. Tijdens de lessen hangt er een volwassen sfeer en is iedereen met een gericht doel aan het werk – namelijk het halen van je diploma of deelcertificaat! Wil jij dus graag gericht en onder goede begeleiding je diploma halen? Dan is het VAVO iets voor jou!

Waar in Nederland zit het VAVO?

Er zit altijd een VAVO bij jou in de buurt.

Wij bieden trajecten aan door het hele land. Afhankelijk van de school die jij kiest, kun je een één- of tweejarig traject volgen. Er zijn ook scholen die avondonderwijs aanbieden. Al deze voorwaarden vind je op de website van de betreffende VAVO-school. Vind een school bij jou in de buurt en bezoek een Open Dag!